|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
| Ribery w wywiadzie dla Bild`u | |
| 2010.07.23; 09:28 / Patrykocz | komentarzy (7) |
Portal Bild.de przeprowadził wywiad z gwiazdą 'seks' skandalu -Franckiem Riberym. Oto owy wywiad:
BILD: Jak radzisz sobie z całą tą sprawą? Ribéry: Są chwile w życiu, które są stresujące i przygnębiające.Ta chwila z pewnością należy do takich. Muszę przetrwać ten niski punkt mojej kariery. Nie jest to łatwe dla mnie, ale muszę sobie z tym poradzić. Jestem piłkarzem, który jest popularny, to także dodatkowa presja. Trudno poradzić sobie z taką presją, dodatkowo, jeżeli ciąży na tobie oczekiwanie ze strony trenera i kibiców. BILD: Grozi Ci do trzech lat więzienia. Czy obawiasz się o swoją karierę? Ribéry: Nie, nie obawiam się o moją przyszłość ani też o karierę. Bayern także nie powinien się o to bać. Nawet w dzień sądu w Paryżu nie obawiałem się, gdyż nie byłem świadomy jej wieku(prostytutki- przyp.red). Jestem przekonany, że będę mógł odzyskać przekonanie ludzi, którzy we mnie zwątpili. Chcę ich ponownie zabawiać umiejętnościami dryblingu oraz dobrą grą. BILD: Kto Cię wspiera w tej trudnej fazie? Ribéry: Moja rodzina bardzo mnie wspiera. Szczególnie chciałbym podziękować mojej żonie. Również cały klub, jest ze mną w tej złej chwili. Nigdy tego nie zapomnę Bayernowi. Przez pierwsze dwa lata, które spędziłem w lidze było mi idealnie. Zwłaszcza w złych czasach, gdy ma się osobiste problemy, zdajesz sobie sprawę, jak klub Ci pomaga i ma dla Ciebie wielkie otwarte serce. W Bayernie jestem otoczony dobrymi ludźmi, to jest bardzo dobre dla mnie. Nie miałem nigdy takiego klubu jak Bayern Monachium. Die Roten jest dla mnie nawet jak rodzina, nie boję się tego powiedzieć, to druga połowa mnie. BILD: Jak konkretnie pomagają Ci w Bawarii? Ribéry: Trener Thomas Wilhelm i fizjoterapeuta Gerry Hoffmann wysłali mnie jak najszybciej na wakacje, abym mógł odpocząć. Dziękuję bardzo klubowi. Bayern wyczerpał wszystkie możliwości żeby mi pomóc, postaram odwdzięczyć się za to dobrą grą. Czuję się także o wiele lepiej niż przed operacją pachwiny. Lekarze zrobili coś naprawdę dobrego. Dziękuję im za to. BILD: Czy w tej chwili możesz skoncentrować się wyłącznie na futbolu? Ribéry: Jest to trochę kłopotliwe dla mnie. Mam nadzieję, że te problemy osobiste wkrótce dobiegną końca. Najważniejsza jest dla mnie piłka.Chcę cieszyć się nią i skoncentrować zupełnie na niej. Rehabilitacja z Thomasem i Gerrym mi pomoże. Jest mi bardzo dobrze, że są ze mną. Jestem przekonany, że cały zespół jest ze mną, co sprawiło, że wreszcie udało mi się wyjść na trening z uśmiechem na twarzy. BILD: W Monachium jesteś pod presją, trener powiedział, że nie widział tak zakłopotanego Riberiego. Ribéry: To prawda, miałem za sobą ciężko rok. Głównie ze względu przez moją głupotę. Ale pracuję bardzo ciężko by wrócić. Mam zamiar grać w następnym sezonie. Triumf w Champions League jest moim największym celem na ten sezon. Wciąż jestem smutny dlatego, że nie mogłem zagrać w finale przeciwko Interowi z powodu blokady wywołanej nadmiarem kartek. Bardzo zależy mi na nowym sezonie. Jestetm zmotywowany. Chcę ponownie uszczęśliwić fanów w Niemczech. BILD: Czy czujesz, że wróci do tego co prezentowałeś ? Ribéry: To nie zależy od moich prywatnych problemów, ale od moich urazów. Powrót, to nie jest właściwe słowo, ponieważ zawsze daje wszystko klubowi, kibicom. Mógłbym grać w każdym meczu dla Bayernu. Mam wielką nadzieję i marzenie, by zagrać w pierwszym meczu przeciwko Wolfsburgowi. Sprawy wyglądają dobrze, teraz trzeba tylko wytrenować dobrą formę. Takimi słowami zakończył Francuz wywiad z niemieckim 'bildem'. |
|
| źródło: bild.de | |
Strona do druku |
|
|
|
1| TIto 2010.07.23 09:53 heh, chce zyskac nasze poparcie tym wywiadem chyba
|
|
|
2| kapibar23 2010.07.23 10:13 jak patrze na twojego awatara tito slabo mi, hiszpania.... cyrkowcy i drukarze. co ty szukasz na stronie FCB? ribery co zrobil to zrobil trzeba wierzyc w to ze bedzie nadal gral w pilke, a twoje pi....nie raczej nie pasujue do fana FCB!
|
|
|
3| kopara 2010.07.23 10:22 hehe kapibar nie krzycz tak na niego:) każdy ma prawo być za kim jest, ale zwróce mu uwagę, bo to kontrowersyjne i niech zmieni :P
|
|
|
4| TIto 2010.07.23 10:25 Teraz pasuje;>?maskotka czy nie;>?
|
|
|
5| zamoy 2010.07.23 10:31 Ale cyrk z tym avatarem... Hiszpania to jeszcze nie to co np logo BVB. A co do Franka, to na serio szuka łaski tym wywiadem. Pewnie jest to prawda, ale za bardzo eksponuje swoje przywiązanie, to widać.
|
|
|
6| kopara 2010.07.23 10:38 zamoya ale pomógł ten felieton:>? Też mi się wydaje, że szuka zaufania, nadziei i poparcia w kibicach, bo LVG pewnie troszkę się na nim przejechał;D
|
|
|
7| avatar12374 2010.07.23 11:00 ode mnie zyskał poparcie ;p
|
Serwis www.fcbayern.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Jeżeli którykolwiek z komentarzy łamie regulamin witryny, zgłoś administratorowi. |

| 1. | Thomas Müller | 1 |
| 2. | Bastian Schweinsteiger | 1 |
| ||

"Trener znajdzie jakiś wariant!" |
Jak ustawić avatar - felieton |
Felieton : Drużyna idealna |
„Apetyt” na sukces |
Felieton: Od zera do bohatera |
| Ubezpieczenia Dzierzoniow, HDI Dzierzoniow, Rajdy, galerie, zdjęcia, Darmowe Aliasy, Projektowanie Stron Internetowych, |

![]() |

|
Zarejestrowanych: 925 Ostatnio dołaczył: kawa Ostatnio komentował: krol1997 Wszystkich wiadomości: 1078 Wszystkich filmów: 73 Wszystkich komentarzy: 3875 Dzisiaj wiadomości: 3 Dzisiaj filmów: 0 Dzisiaj komentarzy: 0 |

| Copyright 2005-2008 Wszystkie Prawa Zastrzeżone FCBayern.pl | Design by maiki, cms by compose |