|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
| Niezmordowany Ivica | |
| 2010.07.23; 13:10 / FCB4ever | komentarzy (12) |
Bezchmurne niebo, 40 stopniowy upał – w tak fatalnych warunkach do trenowania muszą do nowego sezonu przygotowywać się zawodnicy Bayernu Monachium. Nic dziwnego więc jest w tym, że każdy szuka choć kawałka cienia, by chociaż na trochę odpocząć od uporczywego słońca.
Wielki wojownik, Chorwat Ivica Olic, nie zwracając uwagę na warunki pogodowe, dwoił się i troił, biegał i ostro ćwiczył. W sparingu między zawodnikami, pięciu na pięciu, Ivica strzelił dwa gole. "Dla trenera każdy trening jest jak mecz, więc chce zawsze widzieć, że dajemy z siebie wszystko" – stwierdził Chorwat. To właśnie 30-latek był kluczową postacią Bayernu w sezonie 2009/2010. 11 bramek i 6 asyst, to jego osiągnięcie w Bundeslidze, a do tego trzeba jeszcze przecież dodać 7 bramek w Lidze Mistrzów. Meczem życia Ivicy Olica był chyba mecz rewanżowy półfinału LM przeciwko Lyonowi, któremu Chorwat wbił 3 bramki. Przed sezonem 2009/2010, Olic nie był traktowany jako poważny zakup Bayernu. Miał on być dopiero trzecim rezerwowym napastnikiem, czyli ogólnie piątym, za Lucą Tonim, Mario Gomezem, Miroslavem Klose oraz młodym Thomasem Muellerem. Okazał on się jednak lepszy od nich wszystkich, i stał się pierwszym, najważniejszym napastnikiem Bawarczyków. "Na samym początku byłem napastnikiem numer cztery lub pięć, a skończyłem jako numer jeden" – mówi dumny z siebie zawodnik. Dlatego też pod koniec sezonu van Gaal nie widział składu bez Ivicy Olica - "Mocno pracował na dobro całego zespołu". Teraz Holender jest wielkim fanem talentu Chorwata. "Kocham go jako piłkarza, bowiem daje z siebie wszystko, zawsze" – powiedział szkoleniowiec Die Roten. "Ivica zawsze jest twardy" – dodał. Van Gaal bardzo ufa 30-latkowi. Ma on nadzieję, że Ivica "znowu odegra podobny sezon jak przed rokiem". Jeśli chodzi o zeszły rok, to także w kwestii psychologicznej Olić dokonał następnego kroku. "Trener zna mnie i doskonale wie, na co mnie stać" - mówi Ivica. "Chcę grać regularnie" – dodał. Dlatego też Ivica na każdych zajęciach daje z siebie wszystko. |
|
| źródło: fcbayern.t-com.de | |
Strona do druku |
|
|
|
1| kopara 2010.07.23 13:22 Powiem tak waleczny, niebezpieczny, nieustępliwy - w dwóch słowach: Ivicia Olic!
|
|
|
2| FCB4ever 2010.07.23 13:39 uwielbiam tego faceta ;) On nigdy się nie poddaje. Najbardziej podoba mi się taka sytuacja, jak obrońca wycofuje piłkę do bramkarza, i oczywiście pewne jest, że bramkarz ją wybije, a Ivica i tak, choćby był od bramkarza oddalony o 30 metrów, to do niego dobiegnie i będzie próbował zablokować wybicie ;)
|
|
|
3| kopara 2010.07.23 13:42 to jest właśnie ta waleczność FCB4ever ;) trenerzy szanują takich piłkarzy, a co więcej Ivica nie gwiazdorzy :)
|
|
|
4| FCB4ever 2010.07.23 13:46 Olić kupiony za zero, a warty 30 milionów .. Gomez kupiony za 30 milionów , a gra jakby był nic niewarty .. Wydaje mi się, że Gomeza zniszczyły nerwy, że bał się oczekiwań od Bayernu. Niestety, ale jakieś oczekiwania musieli od niego zażądać, bo kupiony został za 30 milionów. A wracając do Ivicy, to tylko dwa słowa - fantastyczny piłkarz. Trzeba by jakiś felieton napisać na temat jego waleczności :) Trzeba poprosić Kopera, on się tym zajmuje. Jeśli Koper nie będzie miał czasu, to i ja z miłą chęcią mogę się tym zająć ;)
|
|
|
5| kopara 2010.07.23 13:48 na temat felietonu to się dogadajcie, a co do wydatków, racja za darmo przyszedł, a strzelał w najlepszych momentach dla Bayernu :)dłuuuugo nie będzie takiego piłkarza, HSV pluje sobie teraz zapewne w twarz, że poszedł za 0!xD
|
|
|
6| FCB4ever 2010.07.23 13:51 Pluje to mało powiedziane. Po półfinale z Lyonem to cały zarząd HSV chyba się upił ze smutku i płakał całą noc ;D
|
|
|
7| kopara 2010.07.23 13:53 haha:) szkoda, że więcej piłkarzy nie przeszło do nas, załuję, że Raula nie kupił Bayern, rosły doświadczony napadzior i w schalke
|
|
|
8| FCB4ever 2010.07.23 13:54 to to już pewne ?!
|
|
|
9| kopara 2010.07.23 13:56 z tego co czytałem, to tak, szkoda też, że nie udalo się Henrego ściągnąć, mój ulubiony piłkarz, który już wdebiucie w USA strzela bramkę, za małą kasę odszedł, szkoda...
ale LVG tacy piłkarze chyba nie interesuja a szkoda
|
|
|
10| avatar12374 2010.07.23 14:05 ale szczęście mamy że takiego wojownika mamy ;]
|
|
|
11| KK6 2010.07.23 14:13 Brawo Olic:D
|
|
|
12| Casablanca 2010.07.24 11:54 partyzant to zawodnik, którego trudno nie doceniać i nie lubić, niewielu piłkarzy ma takich charakter...no i takie płuca ;) chyba każda drużyna chciałaby mieć takiego napastnika, ale mogą nam tylko zazdrościć :)
|
Serwis www.fcbayern.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Jeżeli którykolwiek z komentarzy łamie regulamin witryny, zgłoś administratorowi. |

| 1. | Thomas Müller | 1 |
| 2. | Bastian Schweinsteiger | 1 |
| ||

"Trener znajdzie jakiś wariant!" |
Jak ustawić avatar - felieton |
Felieton : Drużyna idealna |
„Apetyt” na sukces |
Felieton: Od zera do bohatera |
| Ubezpieczenia Dzierzoniow, HDI Dzierzoniow, Rajdy, galerie, zdjęcia, Darmowe Aliasy, Projektowanie Stron Internetowych, |

![]() |

|
Zarejestrowanych: 926 Ostatnio dołaczył: kondzik1999 Ostatnio komentował: RmaistersFUN Wszystkich wiadomości: 1079 Wszystkich filmów: 73 Wszystkich komentarzy: 3877 Dzisiaj wiadomości: 0 Dzisiaj filmów: 0 Dzisiaj komentarzy: 0 |

| Copyright 2005-2008 Wszystkie Prawa Zastrzeżone FCBayern.pl | Design by maiki, cms by compose |